Sürücü Belgesi Alırken Merak Edeceğiniz Sıkça Sorulan Soruları Sizler İçin Derledik

İstanbul’da sürücü eğitimi için başvurmadan önce bilmeniz gerekenleri sıraladık, en çok merak ettiklerinizi öğrenip doğru bir başlangıç yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Teorik (Yazılı) Ve Uygulama (Direksiyon) Sınavına 4 Kez Girebilirsiniz.Sınavda Başarısız Olduğunuz Zaman Devlete Ödenen Ekstra Harç Ücretini Ödediğiniz Zaman Tekrar Sınava Girebilirsiniz.

Hayır. Trafik Tescil Bürosuna Başvurup Sürücü Belgenizi Aldıktan Sonra Araç Kullanabilirsiniz. Çünkü Sertifika Ehliyet Yerine Geçmez.

Kursunuzdan sertifikanızı aldıktan sonra sağlık raporunuzun günü geçmeden herhangi bir Trafik Tescil Şubesine müracaat edip sertifikayı ehliyete çevirmeniz gerekiyor…

A SINIFI, A1 SINIFI, A2 SINIFI, B SINIFI, B1 SINIFI, C SINIFI, C1E SINIFI, C1 SINIFI, CE SINIFI, D SINIFI, D1 SINIFI, D1E SINIFI, DE SINIFI, F SINIFI, G SINIFI,
M SINIFI.

Sınavlarınızı başarılı bir şekilde tamamladıktan sonrasında 7 gün içerisinde kurumumuzca teslim alabilirsiniz.

6 adet biometrik fotoğraf
Sağlık raporu
İlkokul mezuniyet diploması
Nüfus Cüzdanı fotokobisi

Trafik 16, Motor 6, İlkyardım 8 ve Trafik Adabı 4 saat olmak üzere toplam 34 saattir.

Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.

Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.

Ehliyet sınavında yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemez.

Sınav süresi, 40 dakikadır.

Başarı puan barajı her ders için 100 üzerinden 70 puandır.

Yazılı ehliyet sınavıyla aynıdır. Toplam soru sayısı değişiklik göstermemektedir.

Mevcut ehliyet belgesi olanlar yazılı sınavdan muaf tutulurlar. Yeni almak istedikleri ehliyet belgesinin sadece direksiyon sınavlarına girerler.

Bağlı bulunduğunuz Sürücü Kursu’nuza danışarak yazılı sınava giriş belgenizi ve direksiyon sınav güzergahınızı öğrenebilirsiniz.

Devlet hastaneleri ve sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastanelerden alınabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu sınav yeterliliği olan öğretmenlerden oluşmaktadır.

Ehliyet derslerine devamsızlık hakkınız mazeretsiz olarak toplam ders saatlerinin 1/5’i kadardır.

Stajyer ehliyet kazanmış olduğunuz ehliyet belgesinin verilen tarih itibari ile 2 (iki) yıl boyunca 70 ceza puanı üzerinden değerlendirilmesi anlamına gelmektedir.

Fiyatlar her sene değişiklik göstermektedir.

Tüm harç ve gerekli ödemeleri yaptıysanız ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur. Sadece emniyete ödemeniz gereken harç parası bulunmaktadır.

Ehliyeti olup yaşadığı bir hastalık ya da kaza sonucunda engel durumu görülen sürücüler için hastaneden H (Engelli) Grubu Sürücü Olur sağlık raporunu almaları gerekmektedir. Ehliyet yazılı sınavından muaf olup özel donanımlı engelli araçlar ile tekrar direksiyon sınavına tabi tutulurlar.

Ehliyet hakkı kazanmış olmanız durumunda Türkiye’nin herhangi bir yerinde harçınızı yatırıp başvuru yaparak ehliyet belgesini alabilirsiniz.

Ehliyet için en az 16 yaşında olmanız gerekmektedir.

Puanlama belgesinde renkli puanlama dönemi başlamıştır mavi,kırmızı ve sarı renkler kullanılmaktadır. Kırmızı renkli hatalarda tek seferde. Sarı renkli hatalarda 2 seferde. Mavi renkli hatalarda 5. seferde hata yapılırsa adayın direksiyon sınav sonucuna BAŞARISIZ yazılır.