İDEAL PARK ETME VE SINAV BAŞARISI

İDEAL PARK ETME VE SINAV BAŞARISI

Araçla geri geri gelerek park etmek direksiyon sınavından başarılı olmak ya da sınavdan kalmak arasındaki en önemli faktördür diyebiliriz.
Sınavın ilerleyen bazı noktalarında bazen bir kaç metre öncesinde dahi yapılan hatalı bir park sınavınızın başarısız olmasına sebep olur.
Direksiyon sınavından önce almış olduğunuz direksiyon eğitimin yanında aşağıda yazdığımız işlemleri hafızanızdan sürekli tekrar edin.
Bunun gibi pratik, teknik uyguları devamlı aklınızda tutarak park etmenizi kolaylaştırır ve bu sayede alışkanlık haline getirmenize yardımcı olacaktır.

Paralel iki duba arasına park etmelisiniz, paralel dubaların arasındaki mesafe aracınızın 1,5 katı olacak ve bu ölçü sizin açınızdan oldukça uygun olacaktır.
Park edeceğiniz yerlerde ve alanlar da çizgiler vardır ve bu çizgiler belirlediğinden kolayca görebilecek ve parkl edebileceksiniz.

Sınavda komisyonlar tarafından izleniyor olduğunuzu unutmayın ve komisyondakilerin dikkat ettiği yer ise bir hamlede paralel iki duba arasındaki alana girebilmenizdir.
Paralel iki duba arasında en fazla 2 manevrada park etmeyi tamamlamanız gerekiyor.
Bu sebeple en önemli faktör geri park işlemi yaparken defalarca ileri geri hareket etmeden tek seferde iki duba arasına girebilmenizdir.
Daha sonrasında ise iki manevra da arabanızı düzeltmek olacaktır.
Park yapmak için bir hakkınız bulunsa da asla unutmamanız gerekir!
Sürücü kursuna başvurmadan önce gerek maddi durumunuzdan, gerekse cesaretsizliğinizden olsun hiç araba sürmemiş olabilirsiniz.
Komisyonlar ve eğitimciler bu konuyu göz önüne alarak tolerans sağlayabiliyorlar.

Park etme kurallarına ise şöyle;

Park edilecek yerde muhakkak bir kaldırım olacak ve kaldırıma değmeden ve araçla kaldırım arasında en fazla 50 cm olmalıdır.
Paralel dubalara çarpmamaya özen gösterin bu başarınıza yansıyacaktır.

Tüm bunlar bittiğinde ve parkı yapabildiyseniz geri park etme konusunda sıkıntı yaşayacağınız bir şey kalmamış demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hemen Ara...